1996 yılında Beyaz Show adı ile ilk bölümü ekrana gelen ve sunuculuğunu ünlü şovmen Beyazıt Öztürk’ün yaptığı Beyaz Show, 22 yıl boyunca yayınlanmış ve her bölümüyle izlenme rekorları kırmıştı. 2018 yılında sona eren Beyaz Show’da Beyazıt Öztürk’ün canlandırdığı tiplemeler de çok konuşulmuş, izleyicinin beğenisini kazanmıştı. Ünlü şovmenin canlandırdığı ve en çok beğenilen tiplemesi ise, Rumeli Trakya şivesini kullanarak yıllarca oynadığı Hüsmen Dayı karakteri olmuştu.
Ünlü şovmen, Hüsmen Dayı karakterini; uzun yıllar türküleri ve konuşmasında kullandığı Rumeli şivesiyle milyonlarca kişinin gönlünde yer edinen ve geçtiğimiz gün kaybettiğimiz Rumeli türkülerinin duayen ismi Arif Şentürk’ten esinlenmişti. Ünlü şovmen, programdaki Hüsmen Dayı skeçlerinde de ünlü türkücü Arif Şentürk’ün adını zaman zaman dile getiriyordu.
Geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda geçirdiği iki günün ardından 15 Şubat salı akşamı 81 yaşında hayatını kaybeden duayen sanatçı Arif Şentürk’ün ölümünün ardından; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, siyasi parti liderleri ve birçok ünlü isim sosyal medyada taziye paylaşımında bulundu. Ancak ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, Rumeli camiasında “Arif Aga” lakabıyla sevenlerinin gönlünde yer edinen ünlü sanatçı Arif Şentürk’ü görmezden geldi.
1941 yılında Yugoslavya’nın Kumanova kasabasında dünyaya gelen Rumeli türkülerinin duayen ismi Arif Şentürk, Arnavut ve Boşnak kökenli Türk halk müziği sanatçısı, derlemecisi ve yorumcusudur. Şentürk, Aman bre deryalar, Ramizem ve Safiye’m adlı türküler başta olmak üzere, birçok Rumeli türkülerindeki yorumlarıyla ün kazanmıştır.
Makedonya’nın Kumanova kasabasında doğan Arif Şentürk, ilk ve ortaöğretimini burada bulunan bir Türk okulunda tamamladıktan sonra 1956 yılında ailesiyle birlikte Türkiye’ye göç etti. Önce Kırklareli’ye yerleşen aile daha sonra İstanbul’un Zeytinburnu semtine taşındı.
Bakırköy ve Yeşilköy Halkevi Müzik Okulu’nda müzik eğitimi alan Şentürk 1975 yılında TRT Amatör Sesler Sınavı’nda başarılı oldu ve Nida Tüfekçi tarafından desteklendi. Müzik hayatı boyunca toplam 12 albüm dolduran Şentürk Makedonya, Kosova, Bulgaristan, Bosna Hersek, Yunanistan gibi bölgelerden derlediği özellikle Deryalar, Ramize, Safiye gibi Rumeli türküleriyle beğeni kazandı.