Bira fiyatları 2023 yılının ilk günlerinde yüzde 35 oranında zamlandı. Bununla birlikte 2023 yılından Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı ile satılacak Efes, Tuborg ve diğer biraların yeni ve güncel zamlı fiyatlarını okurlarımız için derledik.
Bira fiyatları 2023 yeni zamlı fiyatları aşağıda tamamıyla yer almaktadır. Bununla birlikte 4 Ocak 2023 tarihinden geçerli olan Efes Pilsen ve bira çeşitlerine yüzde 35 oranında zam geldi. Üstelik bazı ithal bira fiyatları 2023 zammı ile yüzde 40 arttı. Bununla birlikte Türkiye’de satılan Efes Pilsen, Carslberg, Tuborg, Miller, Skol, Haineken, Bud, Frederik, Guinness, Weihenstephan ve Frederik gibi biraların 2023 yılı tavsiye edilen fiyatları konusunda detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Ayrıca Efes özel seri bira fiyatları 2023 itibariyle 42,00 TL olarak belirlendi. Bununla birlikte ikinci olarak Bomonti bira fiyatları 2023 itibariyle 45,00 TL’ye yükseldi. Bununla birlikte Varım bira fiyatları 2023 yılında 33,00 TL olarak belirlendi. Ayrıca ithal biralardan Amsterdam bira fiyatları 2023 zammı ile 60,00 TL’yi buldu. Bununla birlikte Corona bira fiyatları 2023 yılında 57,00 TL oldu.
Ayrıca 2023 yılında 35, 50 ve 70’lik viski fiyatlarını merak ediyorsanız, güncel ve zamlı viski fiyatları haberimizi inceleyebilirsiniz.
Bira Çeşitleri ve 2023 Fiyatları | Yeni Fiyatlar |
Tuborg Filtresiz Bira Fiyatları 2023 | 42,00 TL |
Special Tuborg Shot Bira Fiyatları 2023 | 30,00 TL |
33 lük Tuborg Kutu Bira Fiyatı | 27,00 TL |
Winter Tuborg Kutu Bira Fiyatı | 44,00 TL |
Winter Tuborg Şişe Bira Fiyatı | 44,00 TL |
33 lük Efes Bira Fiyat | 31,00 TL |
Efes Varım Bira Fiyatı | 33,00 TL |
Tuborg Special Bira Fiyatı | 48,00 TL |
50cl Tuborg Kutu Bira Fiyatı | 38,00 TL |
50cl Tuborg Şişe Bira Fiyatı Depozitolu | 39,00 TL |
33 cl Efes Pilsen Kutu Bira Fiyatı | 38,00 TL |
Tuborg Amber Bira Fiyatı | 40,00 TL |
Carlsberg Kutu Bira Fiyatı | 42,00 TL |
Şişe Carlsberg Bira Fiyatı | 42,00 TL |
Efes Özel Seri Bira Fiyatı | 41,00 TL |
Kutu Bud Bira Fiyatı | 41,00 TL |
Şişe Bud Bira Fiyatı | 42,00 TL |
Bomonti Filtresiz Bira Fiyatı | 45,00 TL |
50cl Efes Malt Bira Fiyatı | 36,00 TL |
50 cl Efes Pilsen Kutu Bira Fiyatı | 38,00 TL |
Şişe Efes Pilsen Bira Fiyatı | 38,00 TL |
1lt Marmara Bira Fiyatı | 62,00 TL |
1lt Skol Bira Fiyatı | 60,00 TL |
1lt Efes Bira Fiyatı | 70,00 TL |
33 lük Carlsberg Bira Fiyatı | 35,00 TL |
33 lük Miller Bira Fiyatı | 37,00 TL |
50 cl Miller Bira Fiyatı | 45,00 TL |
50 cl Bomonti Filtresiz Buğday Bira | 50,00 TL |
Tuborg Zamlı Bira Markaları | Yeni Fiyatlar |
SOL Şişe Bira 33cl (Depozitosuz) | 47,50 TL |
Desperados Şişe Bira 33cl | 52,00 TL |
Guiness Kutu Bira Fiyatı | 55,00 TL |
Weihenstephan Bira Fiyatı | 47,50 TL |
Weihenstephan Vitus Bira Fiyatı | 47,50 TL |
Guninness Bira Fiyatı | 55,00 TL |
Kronenbourg 1664 Blanc Bira Fiyatı | 47,50 TL |
Grimbergen Blonde Bira Fiyatı | 50,00 TL |
Grimbergen Double Ambree Bira Fiyatı | 50,00 TL |
Bira Markaları ve 2023 Fiyatları | Yeni Fiyatlar |
Amsterdam Bira fiyatı | 60,00 TL |
Erdinger Bira Fiyatı | 57,00 TL |
Hoegarden Bira Fiyatı | 57,00 TL |
Leffe Blonde Bira Fiyatı | 60,00 TL |
Leffe Brunde Bira Fiyatı | 60,00 TL |
Grolsh Bira Fiyatı | 70,00 TL |
Duvel Bira Fiyatı | 77,00 TL |
Efes Varım Bira Fiyatı | 33,00 TL |
Corona Bira Fiyatı | 55,00 TL |
33cl Budweiser Bira Fiyatı | 38,00 TL |
50cl Budweiser Bira Fiyatı | 48,00 TL |
33cl Dark Budweiser Bira Fiyatı | 38,00 TL |
25cl Heineken Bira Fiyatları 2023 | 32,00 TL |
33cl Heineken Bira Fiyatı | 42,00 TL |
50cl Heineken Bira Fiyatı | 55,00 TL |
33cl Paulaner Bira Fiyatı | 38,00 TL |
50cl Paulaner Oktoberfest Bira Fiyatı | 58,00 TL |
33cl Paulaner Muncher Bira Fiyatı | 38,00 TL |
Aynı zamanda birçok kişi tarafından tüketilen yüksek alkollü kırmızı Tuborg bira fiyatları 2023 yılında 48,00 TL oldu. Bununla birlikte sarı Tuborg bira fiyatları 2023 yılında 39 TL oldu. Böylece Tuborg bira fiyatları 2023 zammı ile beraber ortalama 8,00 TL zam gelmiştir. Bununla birlikte işte güncel Carlsberg bira fiyatları 2023.
Carlsberg Bira Fiyatları 2023 | Yeni Fiyatlar |
Carlsberg Şişe Bira Fiyatı (50cl) Depozitosuz | 42,00 TL |
Carlsberg Kutu Bira Fiyatı (50cl) | 42,00 TL |
Carlsberg Şişe Bira Fiyatı (33cl) Depozitosuz | 35,00 TL |
Carlsberg Kutu Bira Fiyatı (33cl) | 35,00 TL |
Carlsberg Luna Kutu Bira Fiyatı (50cl) | 45,00 TL |
Carlsberg Luna Şişe Bira Fiyatı (50cl) | 45,00 TL |
Öncelikle piyasadaki tüm biralar, nişasta ve aynı zamanda tat açısından zengin bir tahıl olan arpadan yapılır. Ancak bazı ülkelerde diğer tahıllar kullanılır. Fakat tüm dünyada bira genellikle arpadan üretilir. Ayrıca Kanada arpası, dünya çapındaki bira fabrikaları tarafından tercih edilen ve en kaliteli arpadır.
Arpa tanelerinin tamamen olgunlaşmasının ardından taneler tamamen doyuncaya kadar soğuk suda ıslatılır ve demlenir. Ayrıca günde bir kez su değiştirilir. Ardından yaklaşık 45-72 saat sonra arpa taneleri sığ tanklara yerleştirilir. Tahıl havalandırılır ve ardından karıştırılır. Aynı zamanda bu da malt diyastaz gibi enzimleri serbest bırakarak çimlenmesine neden olur. Bununla birlikte malt diyastaz, tahılda bulunan nişastaları fermantasyon için şekere dönüştürür. Ayrıca çimlenmenin yeterince tamamlanmasıyla, genellikle altı gün sonra, çimlenme sürecini durdurmak için tahıl kavrulur. Bununla birlikte kavurmanın tam olarak başladığı ve bittiği nokta, biranın tadını ve rengini etkiler. Bu noktada ürüne malt adı verilir.
Malt, ilk aşamanın ardından demir merdaneler kullanarak ezilir. Ardından püre tankına aktarılır. Aynı zamanda bu tank, maltı yulaf lapası kıvamına gelene kadar ılık suyla karıştıran büyük bir bakır veya paslanmaz çelik kaptır. Ayrıca bu karışıma püre denir. Aynı zamanda benzer şekilde hazırlanmış tahıl taneleri ile karıştırılır. Ardından enzimlerin reaksiyona girmesi için pürenin sıcaklığı kademeli olarak 100-170°F’den (38-77°C) yükseltilir. Bununla birlikte enzimler tahıldaki nişastayı parçalar. Böylece nişastayı basit şekerlere dönüştürür. Daha sonra maya, şekerleri alkole çevirecektir. Ayrıca bu işlem sonrası, pürenin bozulmadan oturmasına izin verilir. Böylece katılar tankın dibine iner.
Püreleme aşamasının ardından püre içinde bulunan sıvı, lauter tun adı verilen başka bir tanka geçer. Ayrıca bu işlem, sıvının bir filtre görevi gören katıların alt tabakasından dışarı akmasıyla gerçekleşir. Pürenin ardından şıra olarak adlandırılan kalan sıvıyı durulamak gerekir. Bu nedenle püre tankının tepesine sıcak su eklenir. Ayrıca tahılın katı kalıntılarını kurutmak gerekir. Bununla birlikte bira fabrikasında hayvan yemi olarak da satılır. Ardından mayşe, sterilize etmek için kaynatıldığı ve özenle hazırlanmış şerbetçiotu eklendiği demleme kazanlarına gider. Aynı zamanda şerbetçiotu eklenmesi önemlidir. Çünkü biranın acılığına katkı da sağlar. Üstelik demleme kazanları, bira yapımındaki en etkileyici ekipmandır. Ayrıca parlak bakır, 7-12 fit (2-3,6 m) çapında ve iki katlı olabilir. Bununla birlikte buhar genellikle demleme kazanlarına ısıtma enerjisi sağlar. Ardından demleme tamamlandıktan sonra bitmiş şırayı tekrar süzmek gerekir. Bununla birlikte fermantasyon tanklarına pompalanır.
Özellikle fermantasyon tanklarında, herhangi bir bakterinin mayaya karışmasını önlemek gerekir. Bunun için ortamı dikkatle kontrol etmek gerekir. Daha sonra maya şıraya eklenir. Ardından karışımın sıcaklığı birkaç gün içinde yavaş yavaş 50°F ile 60°F (10-15°C) arasına düşer. Ayrıca bu sıcaklık aralığında maya büyür. Bununla birlikte mayşedeki şekeri tüketir. Böylece karbondioksit baloncukları oluşur. Üstelik bu aşamaların ardından mayşe biraya dönüşür. Bununla birlikte yeni bira filtreleme işlemine geçer. Ardından sıcaklığın 2-24 hafta boyunca 33°F (°C)’de kaldığı eskitme fıçılarına bir kez daha geçer. Ancak daha kısa depolama süresi soluk bir bira oluşmasını sağlar. Özellikle Avrupa biraları alkol içeriğini artırmak için daha uzun süre bekler.
Biranın bekletilmesinin ardından, kalan mayayı öldürmek ve daha fazla alkol üretimini önlemek gerekir. Bu nedenle bira pastörize aşamasına geçer. Ayrıca bu işlem birayı 57°C’nin (135°F) üzerinde ısıtarak gerçekleşir. Aynı zamanda adını Louis Pasteur’den alan bu işlemi halk, yaygın olarak sütü muhafaza etmesi ile bilir. Üstelik, Pasteur bu süreci ilk olarak 1860’larda birayı korumak için geliştirdi. Ancak pastörizasyon aşaması, gerçek fıçı biraların üretiminde yer almaz. Üstelik bu biralar, lezzetlerini korumak ve kalan maya aktivitesini yavaşlatmak için buzdolabında tutulmaları gerektiğinden “buzlu” biralar olarak da bilinirler. Ayrıca biraseverlerin birçoğu, fıçı biraların tadı kadar aromasının da en iyi olduğunu düşünür.
Son olarak bira ambalajlama aşamasıdır. Aynı zamanda bu aşamada bira teneke kutulara, şişelere veya fıçılara geçer. Ayrıca ambalajlama aşamasında birayı yavaşça hareket ettirmek gerekir. Ayrıca bu doğal karbonatlaşmayı korumak içindir. Aynı zamanda şişeleme sırasında, biranın aromasını iyileştirmek gerekir. Bu sebeple fermantasyon kazanlarından ek karbondioksit gazı kullanmak gerekir. Üstelik yüksek hızlı paketleme hatları, günde binlerce kasa birayı paketler. Bununla birlikte ve modern bilgisayarlı kontrol ile envanter, dağıtım ağı boyunca izler. Başka bir deyişle özenle üretilen bira son olarak yerel distribütörlere geçer. Bununla birlikte perakende satış noktalarına ulaşır.
Ayrıca güncel bira fiyatları 2023 konusunda Tempo Online’a iletişim sayfasından ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bizi Twitter‘da da takip edebilirsiniz.