Panik Bozukluk Anksiyete Bozukluğu Nedir? Tedavisi Belirtileri

Panik Bozukluk Anksiyete Bozukluğu Nedir? Tedavisi Belirtileri
Yayınlama: 29.09.2022
Düzenleme: 29.09.2022 21:47
A+
A-

Panik bozukluk ve anksiyete bozukluğu nedir? tedavisi ve belirtileri nelerdir? Pandemi süreci sonrasında bazı psikiyatrik hastalıkların yaygınlaştığını belirten uzmanlar, bulguların çoğuna göre bu hastalıkların panik bozukluk ve yaygın anksiyete bozukluğu olduğunu belirtiyor. Aynı zamanda sanılanın aksine pandemi sürecinde OKB hastalarının sanıldığı kadar kötü etkilenmediğini belirten uzmanlar, önlem alıp normal yaşama devam edilmesini tavsiye ediyor.

Panik Bozukluk Anksiyete Bozukluğu Nedir?

Panik Bozukluk Anksiyete Bozukluğu Nedir?

Dünyada her yıl 10 Ekim, Dünya Ruh Sağlığı Günü olarak anılıyor. Bununla birlikte Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu’nun girişimi ile 1992 yılından bu yana her yıl anılan “Dünya Ruh Sağlığı Günü”nde ruh sağlığının önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Aynı zamanda bu yılki tema “Eşitsiz Bir Dünyada Ruh Sağlığı” olarak açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü de 2021 yılı temasını “Herkes için ruh sağlığı bakımı: Hadi bunu gerçeğe dönüştürelim” olarak belirlendi.

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Tan, Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada pandemi sonrası ruh sağlığını değerlendirdi.

Panik bozukluğu ve yaygın anksiyete bozukluğu yaygınlaştı

Pandemi sonrasında bazı psikiyatrik hastalıkların yaygınlaştığını belirten Doç. Dr. Oğuz Tan, bu hastalıkların, bulguların çoğuna göre panik bozukluk, yaygın anksiyete bozukluğu olduğunu söyledi.

OKB hastaları kötü etkilenmedi

Pandemi sürecinde OKB hastalarının sanıldığı kadar kötü etkilenmediğini belirten Doç. Dr. Oğuz Tan, “Bozulan bazı hastalar oldu ama düzelenler de çok oldu. Pandemi OKB’yi, panik bozukluk veya yaygın anksiyete bozukluğu kadar tetiklemedi.” dedi.

Panik bozukluk vakalarında artış var

Doç. Dr. Oğuz Tan, “Pandemide hangi korkuların daha sık görülmeye başladığını söylemek kolay değil. Karantinaya girme, entübe edilme gibi korkuları daha sık gördüğümüzü söyleyebiliriz. Ölüm ve hastalık korkuları her zaman sık görülmektedi zaten. Panik bozukluğunda artış var. Bu hastaların çok büyük bir kısmında ölüm korkusu önde gelen belirtidir.” dedi.

Önlem alıp yaşama devam etmek gerekiyor

Pandemiye rağmen yaşamın devam etmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Oğuz Tan, “İnsanlar koronavirüse karşı tedbirlerini alıp (aşı, maske, sosyal mesafe) normal hayatlarını yaşamaya devam etmeliler. Çünkü korkan insan her gün ölür.” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.