Profiterol tarifi arayan okurlarımıza özel 70 yıllık ünlü bir pastanenin ustasından aldığımız profiteröl tarifi sizi çok şaşırtacak. Ayrıca ev yapımı profiterol yemek kadar keyifli çok az şeyin olduğunu biliyoruz…
Profiterol tarifi haberini hazırlarken çok detaylı bir araştırma yaptık. Aynı zamanda kötü bir sürprize yer vermemek için bu tarifi önce biz denedik. Üstelik tarifi öyle birinden aldık ki hem siz hem de misafirleriniz şoke olacak. Üstelik muhallebi veya krema ile doldurulmuş, ardından çikolata ile gezdirilmiş çıtır içi boş choux hamur işi topları çocuklarınız da çok beğenecek. Aynı zamanda çay sohbetlerinizde misafirleriniz için müthiş bir tatlı seçeneği olan tarifimizin hazırlanışı da çok kolay.
Bu güzel tarife geçmeden önce profiterol araştırmamızda ev hanımlarının en çok şikayet ettiği hususa dikkat çekmek istiyoruz. Bunlardan en önemlisi ise, profiterol toplarının çökmesidir. Peki, bu durumda ne yapmalısınız? Çok kolay! Eğer profiterol topları çökerse, içlerinde çok fazla nem var demektir. Yani ya hamurları yeterince kurutmadınız ya da toplar yeterince pişmedi. Bunu önlemek için hamuru iyice kurutmalısınız. Ayrıca pişerken fırının kapısını aralayarak kontrol edebilirsiniz. Lafı fazla uzatmadan müthiş profiterol tarifi haberimize geçebiliriz. İşte pastane tarzı profiterol tarifi ve hazırlanışı…
Püf Noktası: Profiterollerin tabanını delmek için bir bıçak kullanın. Bu, pişirmeden sonra buharı serbest bırakır ve profiteröl toplarının ıslanmalarını önler.
Fırını 220C/200C fan/gaza ısıtın 7. Profiterol yapmak için tereyağı ve 2 çay kaşığı pudra şekerini 150ml su ile bir tencereye koyun. Ardından tereyağı ve şeker eriyene kadar tavayı kısık ateşte koyun, ardından kaynatın. Ateşten alın, unu bir anda ekleyin ve hamur tava kenarlarından ayrılana kadar tahta kaşıkla kuvvetlice çırpın.
5 dakika soğumaya bırakın, ardından sert, parlak bir karışım elde edene kadar yumurtaları azar azar çırpın (bu işlem bir mutfak robotunda çok daha kolaydır). İki fırın tepsisini soğuk suyla durulayın, fazlalıkları hafifçe nemli olacak şekilde silkeleyin (bu, hamur işinin kabarmasına yardımcı olur). 2 çay kaşığı kullanarak, karışımın damlacıklarını fırın tepsilerine kaşıklayın. Daha sonra fırına koyun ve iyice kabarana ve kahverengi olana kadar yaklaşık 18-20 dakika pişirin. Profiterolleri fırından çıkarın ve her birinin dibine çökmemesi için küçük bir yarık kesin. Bir tel raf üzerinde soğutun.
Soğuyunca kremayı şeklini koruyana kadar hafifçe çırpın. Bununla birlikte kalan şeker ve birkaç damla vanilya özü ile tatlandırın. Profiterolleri ortadan ikiye kesin, içlerini hazırladığınız krema ile doldurun ve bir tabağa dizin. Bu noktada 1-2 saat buzdolabında tutabilirsiniz, ancak hamur işi ıslanacağı için daha fazla tutamazsınız.
Sosu yapmak için kakao tozunu bir kaseye eleyin. Şekeri 100 ml su ile bir tencereye koyun ve eriyene kadar kısık ateşte ısıtın. Bununla birlikte kaynatın, 1 dakika pişirin. Ardından kakao tozunu dökün ve pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın. Ardından sosu tekrar tencereye alın, 1 dakika pişirin ve 15 dakika bekletin, ardından profiterollerin üzerine gezdirin. Hepsi bu kadar, afiyet olsun. Ayrıca derlediğimiz profiterol tarifi hoşunuza gittiyse, kimseye söylemeyin. 🙂
Profiterol tarifi hoşunuza gittiyse, https://www.tempoonline.com.tr/islak-kek-tarifi haberimizi de inceleyebilirsiniz.
Tempo Online‘ın diğer tarifleri artık Pinterest‘te!