Mücver Tarifi Kabak Mücver Fırında Nasıl Yapılır?

Mücver Tarifi Kabak Mücver Fırında Nasıl Yapılır?
Yayınlama: 02.11.2021
Düzenleme: 28.09.2022 03:38
A+
A-

Mücver tarifi öncesinde mücverle ilgili bilgilere kısaca göz atmaya ne dersiniz? yediden yetmişe herkesin severek yediği mücver, Türk mutfağında en özel ve kolay yemek olarak bilinmektedir. Aynı zamanda kabakla yapılan bir kızartma yemeği olan mücver tarifi ile ilgili haberimizde tüm detaylara değindik. Aslında bir pişirme tekniği olarak bilinen mücver, tavada yağda yapıldığı gibi son zamanlarda fırınlarda az yağla pişirme yöntemini kullanan artmaya başladı. Peki, en iyi mücver yemeğini nasıl yapabilirim? İşte pratik fırında ve yağda mücver tarifi, gerekli malzemeler ve püf noktası…

"<yoastmark

Mücver tarifi, günün merak edilen konusu oldu. Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen mücver, farklı malzemelerle yapılabiliyor. En çok bilinen kabak mücveridir. Yağda yapabileceğiniz gibi fırında daha az yağlı ve daha az kalorili mücver yapabilirsiniz. İşte 1 Kasım MasterChef 2021 fırında ve kızartma yağında mücver tarifi, püf noktası, gerekli malzemeler…

Kabak Mücver Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 3 adet kabak
  • Yarım su bardağı un
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Mücver Yemeğini Nasıl Yapabilirim?

İlk olarak mücver tarifi için malzemeleri hazırlayın. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyin. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayın.

Kabak Mücver harcını hazırlayın. Yumurtaları derince bir kaba alın. Un ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. Baharatları, suyu iyice sıkılan kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu ekleyerek karıştırın. Mücver harcı hazır.

Mücveri tavada pişirin. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alın, kabak karışımından bir kaşık dökün. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alabilirsiniz.

Kabak mücveri servis edin. Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kabak mücveri yapmanın püf noktaları

  • Kabakları rendeledikten sonra suyunun iyice sıkılmasına dikkat edilmelidir.
  • Un ilave edildikten sonra kıvamının pürüzsüz olması gerekmektedir.
  • Mücverleri pişirirken tavanızın yapışmaz tava olmasına dikkat edilmelidir.

Kabak Mücver Fırında Nasıl Yapılır? İşte Yapımı ve Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy kabak
  • 2 adet yumurta
  • Yarım demet dereotu
  • 20-25 adet maydanoz
  • 8-10 adet yeşil soğan
  • 200 gram beyaz peynir ( diyet yapıyorsanız, light kullanabilir ve miktarı azaltabilirsiniz. )
  • 1 çay bardağı un (kıvama göre azalıp eksilebilir ) biz tam buğday unu kullandık.
  • 1 adet kabartma tozu
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ (diyette değilseniz, tam doldurabilirsiniz. )
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Diyette olmayanlar için üzerine serpmek için 250 gr kaşar peyniri

Fırında Kabak Mücver Tarifi ve Nasıl Yapılır?

  • Kabakları soyun, rendeleyin ve suyunu sıkarak çıkarın.
  • Diğer yeşillikleri ince ince doğrayın.
  • Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin.
  • Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpın, köpük köpük olsun.
  • Bütün malzemeleri krep yapıyormuş gibi birleştirin.
  • Burada önemli olan unun miktarını ayarlamanız. Çünkü çok cıvık olmasın ki içini çekerek pişsin.
  • Fırın kabınızı çok az yağla yağlayın yada pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
  • Tüm malzemeleri bir kaba boşaltarak önceden 200 derecede ısıttığınız fırına sürün.
  • Kızarmaya başlayınca çıkarıp kaşar peyniri serpin ve kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.

Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Ayrıca dereotu ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırında Kabak Mücver Tarifi Püf Noktaları;

  • Rendelenen kabakların suyunu sıkarak karıştırma kabına alınmalıdır.
  • Fırın kabından kolay çıkması için alt kısmını yağlayarak ya da yağlı kağıt sermelisiniz.
  • Üzeri nar gibi kızarıncaya kadar fırında kontrollü pişirilmelidir.

Aynı zamanda isteğe göre susam çörek otu da serpebilirsiniz.

Üstelik sıcak ve ılık olarak da servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.