Mücver tarifi öncesinde mücverle ilgili bilgilere kısaca göz atmaya ne dersiniz? yediden yetmişe herkesin severek yediği mücver, Türk mutfağında en özel ve kolay yemek olarak bilinmektedir. Aynı zamanda kabakla yapılan bir kızartma yemeği olan mücver tarifi ile ilgili haberimizde tüm detaylara değindik. Aslında bir pişirme tekniği olarak bilinen mücver, tavada yağda yapıldığı gibi son zamanlarda fırınlarda az yağla pişirme yöntemini kullanan artmaya başladı. Peki, en iyi mücver yemeğini nasıl yapabilirim? İşte pratik fırında ve yağda mücver tarifi, gerekli malzemeler ve püf noktası…
Mücver tarifi, günün merak edilen konusu oldu. Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen mücver, farklı malzemelerle yapılabiliyor. En çok bilinen kabak mücveridir. Yağda yapabileceğiniz gibi fırında daha az yağlı ve daha az kalorili mücver yapabilirsiniz. İşte 1 Kasım MasterChef 2021 fırında ve kızartma yağında mücver tarifi, püf noktası, gerekli malzemeler…
İlk olarak mücver tarifi için malzemeleri hazırlayın. Kabakları soyarak rendenin iri kısmında rendeleyin. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayın.
Kabak Mücver harcını hazırlayın. Yumurtaları derince bir kaba alın. Un ilave edilerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. Baharatları, suyu iyice sıkılan kabakları ve doğranmış dereotu, yeşil soğan ve maydanozu ekleyerek karıştırın. Mücver harcı hazır.
Mücveri tavada pişirin. Teflon tavaya az miktarda sıvı yağ alın, kabak karışımından bir kaşık dökün. Mücverlerin her iki yüzü de kızardıktan sonra havlu kağıt serilmiş tabağa alabilirsiniz.
Kabak mücveri servis edin. Mücverleri ister sıcak, isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Ayrıca dereotu ile de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Aynı zamanda isteğe göre susam çörek otu da serpebilirsiniz.
Üstelik sıcak ve ılık olarak da servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.