Özgür Özel kimdir? nerelidir? Özel, Türk siyasetinin önemli figürlerinden biridir. 1974 yılında Manisa’da doğan Özel, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu bir hukukçudur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’nda 812 oy alarak genel başkan seçilmiştir. İşte Özel hakkında daha önce hiç bilmediğiniz detaylar…
Özgür Özel kimdir? aslen nereli? ne mezunu? kaç yaşında? CHP Genel Başkanı Özel’in Vikipedi, özgeçmişi hayatı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’nda 812 oy alarak genel başkan seçilen Özgür Özel, 1974 yılında Manisa’da doğdu. İşte, Özgür Özel kimdir? sorusunun yanıtı…
İlkokul ve lise eğitimini Manisa’da tamamlayan Özel, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu.
Manisa Eczacı Odasında 1 dönem genel sekreterlik ve 2 dönem oda başkanlığı yapan Özel, Türk Eczacıları Birliği’nde 1 dönem saymanlık ve 2 dönem genel sekreterlik görevlerini yürüttü.
2009 yılından beri TBMM’de Manisa milletvekilliği yapan Özel, 25., 26. ve 27. dönemlerde de CHP grup başkanvekili görevini yürüttü.
Özgür Özel, 2023 yılında yapılan CHP genel başkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı yarıştı. Bununla birlikte, ikinci turda 811 oy alarak CHP’nin yeni genel başkanı oldu. Ayrıca Özel, evli ve bir çocuk babasıdır.
CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel, yaptığı ilk konuşmada, “Türkiye’nin demokrasiye, hukuka, adalete ve insan haklarına kavuşması için mücadele edeceğiz” dedi.
Özel, konuşmasında, “CHP, iktidara geldiğinde, bu ülkedeki tüm sorunları çözecek güce ve birikime sahiptir” ifadelerini kullandı.
Özgür Özel’in CHP’nin genel başkanı olarak atanması, partide ve muhalefette önemli bir değişim olarak değerlendiriliyor.
Özel’in genç ve dinamik bir siyasetçi olması, CHP’nin daha fazla seçmene ulaşmasını sağlayabileceği ve muhalefetin daha etkili bir şekilde iktidara karşı mücadele etmesine yardımcı olabileceği yorumları yapılıyor.
Özgür Özel Kimdir? Aslen Nereli? Kaç Yaşında? Vikipedi Özgeçmişi Biyografisi
21 Eylül 1974 tarihinde, Manisa şehrinde hayata gözlerini açan, Talat ve Şükran çiftinin kıymetli evladıydı. Soy kökleri Üsküp ve Selanik’e uzanan Balkan göçmenlerine dayanıyordu. İlköğretim eğitimini, Manisa Merkez Gazi İlkokulu’nda başarıyla tamamladı. Ortaokul ve lise öğrenimine ise İzmir’in gözde okulu Bornova Anadolu Lisesi’nde adım attı. Ayrıca son yılında ise Manisa Lisesi’nde mezun olma onuruna erişti. Bornova Anadolu Lisesi’nde Almanca Bölümü’nde eğitim alıp, ardından Manisa Lisesi’nde akademik yolculuğunu tamamladıktan sonra, 1997 yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olmanın haklı gururunu yaşadı.
Üniversite sonrası Özel, 2011 seçimlerinde milletvekili seçilinceye kadar bağımsız bir eczacı olarak kariyerine devam etti. 2007 yılından itibaren Türk Eczacıları Birliği’nde (TEB) yönetim kurulu üyeliği yapmıştı. Ayrıca saymanlık ve iki dönem boyunca genel sekreterlik gibi önemli görevler üstlenmişti. Eczacılık kariyeri boyunca, 163’ten fazla kongre ve konferansta yazılı ve sözlü bildiriler sunmuştu. Aynı zamanda, birçok panelleri de yönetmişti. Bununla birlikte, uluslararası platformlarda da aktif rol almıştı. Ayrıca, Uluslararası Eczacılık Federasyonu, Avrupa Birliği Eczacılık Grubu ve Avrupa Eczacılık Forumu gibi uluslararası organizasyonlarda üyeliklerde bulundu.
Ayrıca Özel, Manisa Belediyesi tarafından başlatılan “Atık Pillerin Eczanelerde Toplanması Kampanyası” ile ödüllendirilmişti. Aynı zamanda, “Manisa Tarzanı Çevre Ödülü”ne layık görülmüştü. Aynı dönemde başlattığı “Çölyak hastaları için İstanbul’da üretilen ekmeklerin Manisa ve ilçelerindeki hastalara ulaştırılması” projesini başarıyla hayata geçirdi. Bu projeler, çevre duyarlılığı ve toplum sağlığına yönelik önemli katkı sağlamıştı.
2023 yılında düzenlenen 38. Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık için adaylığını açıklamıştı. CHP’nin mevcut genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin geleceği konusunda yaptığı açıklamalarda, partiyi “bilgili, deneyimli, etkili bir sosyal demokrata” devretmeyi amaçladığını ifade etmişti. Ancak bu açıklama, bazı parti üyeleri tarafından eleştiri almıştı. Bununla birlikte üyeler, Kılıçdaroğlu’nun parti içi demokrasiyi yeterince işletemediği yönünde görüşlerini dile getirmişti. Özellikle Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun tanımını, kendisi ve diğer rakiplere yönelik bir referans olarak kullandığını belirtmişti.
Özel, parti içi demokrasinin önemine vurgu yaparak, parti liderinin demokratik yollarla seçilmesi gerektiğini vurgulamıştı. Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun “ama görünür hale gelmesi lazım” ifadesine de itiraz etmişti. Bununla birlikte, böyle bir liderin nerede olduğunu ve hangi görevlerde denendiğini sormuştu. Ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun “partiyi güvenli bir limana teslim etmek” benzetmesine de eleştiri getiren Özel, bu ifadeyi “O gemiyi tehlikeli sulara kim sürükledi?” sorusuyla eleştirmişti.
Tempo Online son dakika haberleri şimdi Twitter‘da!